Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szívatja nem amerikai felhasználóit a Netflix

2015.01.05. 09:53

A Netflix streaming szolgáltatás nem amerikai felhasználói szerint a szolgáltató elkezdte blokkolni azokat, akik kijátszották a földrajzi megszorításokat, és VPN-en vagy proxyn keresztül érték el a filmeket. A jogvédők már egy ideje lobbiztak az USA-ban azért, hogy a Netflix amerikai verzióját tiltsák az országon kívül.

A Netflix jelenleg nagyjából 50  országban elérhető, a tartalom viszont a helyi licencszerződéseknek megfelelően változik. Vannak olyan országok is, ahol egyáltalán nem elérhető a szolgáltatás, ilyen például Ausztrália és Magyarország is. Az itt élők viszont VPN (virtuális magánhálózat) vagy proxy segítségével olyan IP-címet szerezhettek, amivel úgy tűnt, ők is az USA-ból vannak, így mégis használhatták a szoftvert.

Ezeket kezdte el most állítólag tiltani a Netflix, ami saját adataik szerint csak Ausztráliában 200 ezer felhasználót érint. A TorrentFreak szerint a Netflix legújabb androidos alkalmazása automatikusan leellenőrzi a tartózkodási helyet (DNS-címek alapján), így tudják kiszűrni az illegális felhasználókat.

A cég egyelőre nem kommentálja az értesüléseket.