Magdolna
19 °C
27 °C

Szívatja nem amerikai felhasználóit a Netflix

2015.01.05. 09:53

A Netflix streaming szolgáltatás nem amerikai felhasználói szerint a szolgáltató elkezdte blokkolni azokat, akik kijátszották a földrajzi megszorításokat, és VPN-en vagy proxyn keresztül érték el a filmeket. A jogvédők már egy ideje lobbiztak az USA-ban azért, hogy a Netflix amerikai verzióját tiltsák az országon kívül.

A Netflix jelenleg nagyjából 50  országban elérhető, a tartalom viszont a helyi licencszerződéseknek megfelelően változik. Vannak olyan országok is, ahol egyáltalán nem elérhető a szolgáltatás, ilyen például Ausztrália és Magyarország is. Az itt élők viszont VPN (virtuális magánhálózat) vagy proxy segítségével olyan IP-címet szerezhettek, amivel úgy tűnt, ők is az USA-ból vannak, így mégis használhatták a szoftvert.

Ezeket kezdte el most állítólag tiltani a Netflix, ami saját adataik szerint csak Ausztráliában 200 ezer felhasználót érint. A TorrentFreak szerint a Netflix legújabb androidos alkalmazása automatikusan leellenőrzi a tartózkodási helyet (DNS-címek alapján), így tudják kiszűrni az illegális felhasználókat.

A cég egyelőre nem kommentálja az értesüléseket.