Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Androidot is meghódítja a magyar zsiráf

2015.01.07. 15:51

Megjelent a Google Play Store-ban, vagyis androidos telefonokra is letölthető mostantól a Tep bétaverziója. Ez az a magyar fejlesztésű app, ami tavaly nyáron, amikor még csak Windows Phone-on volt elérhető, különdíjat nyert a Microsoft startupversenyén.

Az app alapötlete egyszerű, egy virtuális állatkát nevelgethetünk benne, mint a kilencvenes évek tamagocsijait, a trükk az, hogy a kaját a telefonban lakó zsiráfnak futással, biciklizéssel szerezhetjük meg, amit szintén a telefon, illetve az app mér és értékel. Az alkalmazást itt teszteltük.

screenshots.png

A Tep ezzel óriási potenciális közönséghez ér el, az Android jelenleg a világ okostelenfonjainak kb. 80 százalékán fut. A rendszer nyitottsága, és az általa kezelt kismillió féle hardver miatt nehéz a fejlesztés rá, sokkal többet kell tesztelni és ellenőrizni, mint például egy iPhone-app esetében. A Tep iPhone-verzióján egyébként decemberben kezdődött el a munka.

A Tep egyelőre ingyenes, de a fejlesztők tervei szerint később lehetnek benne mikrotranzakciók, appon belüli vásárlási lehetőségek. Egy biztos: pénzzel sosem lehet kiváltani benne az edzést, csak optikai tuningokat és kényelmi funkciókat lehet vásárolni majd.