Piroska
3 °C
3 °C

Az Androidot is meghódítja a magyar zsiráf

2015.01.07. 15:51

Megjelent a Google Play Store-ban, vagyis androidos telefonokra is letölthető mostantól a Tep bétaverziója. Ez az a magyar fejlesztésű app, ami tavaly nyáron, amikor még csak Windows Phone-on volt elérhető, különdíjat nyert a Microsoft startupversenyén.

Az app alapötlete egyszerű, egy virtuális állatkát nevelgethetünk benne, mint a kilencvenes évek tamagocsijait, a trükk az, hogy a kaját a telefonban lakó zsiráfnak futással, biciklizéssel szerezhetjük meg, amit szintén a telefon, illetve az app mér és értékel. Az alkalmazást itt teszteltük.

screenshots.png

A Tep ezzel óriási potenciális közönséghez ér el, az Android jelenleg a világ okostelenfonjainak kb. 80 százalékán fut. A rendszer nyitottsága, és az általa kezelt kismillió féle hardver miatt nehéz a fejlesztés rá, sokkal többet kell tesztelni és ellenőrizni, mint például egy iPhone-app esetében. A Tep iPhone-verzióján egyébként decemberben kezdődött el a munka.

A Tep egyelőre ingyenes, de a fejlesztők tervei szerint később lehetnek benne mikrotranzakciók, appon belüli vásárlási lehetőségek. Egy biztos: pénzzel sosem lehet kiváltani benne az edzést, csak optikai tuningokat és kényelmi funkciókat lehet vásárolni majd.