A Twitteren is durva a terrortámadás

2015.01.08. 09:40

Szerdán délben két fegyveres vérfürdőt rendezett Charlie Hebdo nevű szatirikus lap szerkesztőségében. Az emberek a közösségi médiában a #JeSuisCharlie (Charlie vagyok) hashtag alatt kezdtek el posztolni az eseményekről, fejezték ki részvétüket.

A Twitter hivatalos francia fiókjának élő grafikonján jól látszik, hogy az első üzenet ezzel a hashtaggel 12:59 perckor jelent meg,  egy órával később már percenként hétszázan posztoltak a témában. Az üzenetek száma folyamatosan emelkedik, csütörtök reggel fél hétkor már másodpercenként több mint 2500, #JeSuisCharlie hastaggel ellátott üzenet pörgött a mikroblogon. Negyed nyolcra már összesen 2,1 millió tweet jelent meg a témában.

A helyadatok alapján a terrortámadás online Franciaországot és keleti szomszédjait, valamint az USA-t mozgatta meg a legjobban: a Twitter adatai alapján interaktív, időpontra bontott vizualizáció is készült.

A hashtag Instagramon is fut, több karikaturista ezalatt publikálta szolidaritását kifejező grafikáját. A Facebookon szintén rengetegen posztolnak így. A Google+-on a #ParisShooting (lövöldözés Párizsban) a legforróbb téma. Az újság hivatalos weboldala mára szintén a közösségi médiában virális üzenettel jelenik meg az eredeti tartalom helyett.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM