Árpád
-2 °C
3 °C

7,5 milliárdot adna a Blackberryért a Samsung

2015.01.15. 10:20

Tegnap kelt szárnyra az a híresztelés, hogy a Samsung fel akarja vásárolni a Blackberryt, de a főleg üzleti telefonjairól ismert BlackBerry ma hivatalos közleményben is tagadta, hogy megbeszéléseket folytatna a dél-koreai óriással. A közleményt azzal zárják, hogy nem szoktak pletykákat kommentálni, és most sem teszik.

Ha jobban belegondolunk, valóban elég kicsi az esélye annak, hogy a Samsung épp most akarja felvásárolni az évek óta inkább csak evickélő, korábban valóban népszerű BlackBerryt. Tény, hogy a Samsungnak valamit lépnie kell, ha nem akarja, hogy a Xiaomihoz hasonló kínai gyártók nagy falatokkal zabálják fel az olcsó, de minőségi okostelefonok piacát a dél-koreaiak elől, de nem valószínű, hogy erre a problémára pont a BlackBerry felvásárlása lenne a megfelelő válasz. Már csak azért sem, mert a Samsung legutóbbi pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy eléggé lecsökkent a nyereségük ahhoz, hogy ilyet húzzanak.

A BlackBerry ráadásul saját, a felhasználói körében nagyon sikeres és népszerű operációs rendszert használ a mobiljain, nehéz elképzelni, ahogy a Samsung egy akvizíció után nekiáll valahogy azt is belekalapálni a cég már meglévő platformjai közé.

A pletykát a Reuters hozta le először még szerdán. Az ő információik szerint a Samsung 7,5 milliárd dollárt ajánlott az eredetileg kanadai BlackBerrynek, és a hír hatására ki is lőtt az utóbbi cég részvényárfolyama. A cáfolat kiadása után a kereslet erősen visszaesett, az árfolyam rövid idő alatt 15 százalékot zuhant.

Elemzők szerint ha a Samsung valóban fel akarná vásárolni a Blackberryt, azt nem a konkrét telefonok vagy az elhanyagolható piaci részesedés miatt tenné, hanem a cég birtokában lévő szabadalmak miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?