János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az NSA már rég meghekkelte Észak-Koreát

2015.01.19. 09:27

A New York Times szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) már 2010-ben betört az észak-koreai számítógépes hálózatokba; az így szerzett bizonyítékok győzték meg az Obama-kormányt arról, hogy Észak-Korea áll a Sony Pictures filmstúdió elleni támadás mögött.

Az MTI azt írja, az NSA Dél-Korea és más amerikai szövetséges országok segítségével együtt hatolt be a kínai, majd azon keresztül az észak-koreai hálózatokba. (Észak-Korea a kínai interneten keresztül csatlakozik a világhoz.)

A New York Times szerint az információ amerikai és külföldi tisztségviselőktől, illetve egy NSA-dokumentumból származik. Az NSA állítólag kártékony szoftvert (malware) is el tudott helyezni az észak-koreai hálózatokon, így fel tudták deríteni az ottani hekkerek tevékenységét.

Észak-Korea volt az első olyan ország, amelyet az Egyesült Államok olyan nagy horderejű, az USA ellen irányuló kibertámadással vádolt meg, mint amilyen a Sony elleni volt november végén. Washington szerint Észak-Korea Az Interjú című vígjáték miatt indított támadást az Egyesült Államok ellen; a filmben amerikai újságírók merényletet követnek el Kim Dzsongun észak-koreai vezető ellen. A hekkertámadás miatt Washington január elején újabb büntetőintézkedéseket vezetett be Észak-Korea ellen.