Hangból szöveget csinál a Facebook

2015.01.20. 09:17

A Facebook már teszteli a Messenger üzenetküldő alkalmazáshoz tervezett új szolgáltatást: a beszédfelismerőt, ami a kimondott szavakat szöveggé konvertálja. A Messenger már most is tud hangüzenetet továbbítani, de vannak élethelyzetek – például zajos olajfúró telepeken vagy metálkoncerteken –, amikor ezeket nem lehet meghallgatni, és kényelmesebb őket szöveges formában elolvasni.

David Marcus, a Facebook üzenetküldésért felelős részlegének elnöke szerint a szolgáltatás kis létszámú tesztje már most is zajlik, de arról még nincsenek hírek, hogy mikor lesz elérhető a nagyközönség számára. Marcus azt mondja, egyelőre megvárják, mit szólnak hozzá a felhasználók, és annak alapján módosítanak rajta, mielőtt rászabadítják a szolgáltatást a világra.

A Facebook nemrég felvásárolt egy beszédfelismerő szoftverekkel foglalkozó céget, a Wit.ai-t. Marcus nem említette, hogy ők dolgoztak-e az új szolgáltatáson, de a felvásárlás után több elemző is azt jósolta, hogy a Facebook valószínűleg beszédfelismerő funkciókkal bővülhet.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM