Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hangból szöveget csinál a Facebook

2015.01.20. 09:17

A Facebook már teszteli a Messenger üzenetküldő alkalmazáshoz tervezett új szolgáltatást: a beszédfelismerőt, ami a kimondott szavakat szöveggé konvertálja. A Messenger már most is tud hangüzenetet továbbítani, de vannak élethelyzetek – például zajos olajfúró telepeken vagy metálkoncerteken –, amikor ezeket nem lehet meghallgatni, és kényelmesebb őket szöveges formában elolvasni.

David Marcus, a Facebook üzenetküldésért felelős részlegének elnöke szerint a szolgáltatás kis létszámú tesztje már most is zajlik, de arról még nincsenek hírek, hogy mikor lesz elérhető a nagyközönség számára. Marcus azt mondja, egyelőre megvárják, mit szólnak hozzá a felhasználók, és annak alapján módosítanak rajta, mielőtt rászabadítják a szolgáltatást a világra.

A Facebook nemrég felvásárolt egy beszédfelismerő szoftverekkel foglalkozó céget, a Wit.ai-t. Marcus nem említette, hogy ők dolgoztak-e az új szolgáltatáson, de a felvásárlás után több elemző is azt jósolta, hogy a Facebook valószínűleg beszédfelismerő funkciókkal bővülhet.