Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hölgyeim és uraim, kapaszkodjanak a hányós zacskókba!

2015.01.20. 11:39

Valószínűleg még a muzulmán pilóták is keresztet vetnek, mielőtt megpróbálnak leszállni Birminghamben; a város repülőtere híres arról, hogy az erős szélben  néha alig lehet leszállni a repülőgépekkel.

Hétfőn ismét borzasztó erős szél fújt a futópálya fölött, ami még a nagyobb gépeket is úgy megcibálta, mint egy papírsárkányt. Ezúttal a Flugsnug tett közzé egy videót, ami több gép leszállási kísérletét is bemutatja.

Az Air France utasszállítóját épp úgy megtépte a keresztbe fújó szél, mint a 15 tonnás Dash–8-at vagy a kétmotoros ATR-t. Az ilyesmi különösen télen gyakori; előfordult már, hogy egy pilóta kénytelen volt másik leszállóhelyet keresni. Az óvatosság jogos, elvégre az a szél, ami egy hetventonnás Airbus A320-at is kibillent az egyensúlyi helyzetből, nyilván nem tréfadolog.

Ezek után érthetetlen, hogy miért repteret építettek ide szélerőmű helyett.