Konfigurációs hiba miatt állt a Facebook és az Instagram

2015.01.27. 07:56

Még frissebb fejlemény:

Nem külső támadás, hanem belső hiba okozta a Facebook közel egy órát tartó leállását kedden - jelentette be közleményben a Facebook.

A Facebook közösségi portál szolgáltatása több nemzetközi hírügynökség jelentése szerint a világ számos régiójában közel egy óra időtartamra elérhetetlenné vált kedden. Hasonlóképpen a Facebook tulajdonában lévő Instagram közösségi portál szolgáltatása is, írja az MTI.

"(A leállás) nem harmadik félnek tulajdonítható támadás, hanem a konfigurációs rendszerünkben végrehajtott változtatás miatt következett be" - idézi az AP hírügynökség a Facebook közleményét.

A leállás a legnagyobb volt 2010. szeptember 24. óta, amikor két és fél órát szünetelt a Facebook szolgáltatása.

Legfrissebb fejlemény:

Nyugalom, már elmúlt. Magyar idő szerint reggel negyed nyolctól 8:10-ig tartott a kiesés.

A támadásért a Lizard Squad nevű hekkercsoport vállalta a felelősséget. Ők eddig főleg arról voltak híresek, hogy különböző videojátékos hálózatokat fektettek meg hosszabb-rövidebb időre, például karácsony környékén az Xboxok és a Playstationök háttérrendszerét is.

Korábban írtuk:

A közösségi háló két talán legfontosabb csomópontja, a Facebook és az Instagram is leállt, egyelőre nem tudni miért.  Az oldalak mobilváltozata sem működik, a Facebooknál hibaüzenet, az instagramnál a nagy semmi jön fel.

A hiba nem lokális, világszerte milliók próbálják most hiába elérni az oldalakat, a harmadik legfontosabb csomópontnak mondható Twitteren már az egyik legnépszerűbb hívószó lett a Facebook and Instagram.

A probléma annyira súlyos, hogy azok az oldalak és alkalmazások is megsínylik, ahova a felhasználók a facebookos profilukkal szoktak belépni, a Facebookal együtt ugyanis az a szolgáltatás is leállt. Tehát ha például párkereséssel ütné el az időt, ne a Tinderen próbálkozzon, ugyanis az sem megy. Viszont írhat üzenetet a barátainak, mármint ha azon a WhatsAppon keresztül szokták tartani a kapcsolatot, ami ugyan Facebook-tulajdon, mégis simán működik.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM