Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Konfigurációs hiba miatt állt a Facebook és az Instagram

2015.01.27. 07:56

Még frissebb fejlemény:

Nem külső támadás, hanem belső hiba okozta a Facebook közel egy órát tartó leállását kedden - jelentette be közleményben a Facebook.

A Facebook közösségi portál szolgáltatása több nemzetközi hírügynökség jelentése szerint a világ számos régiójában közel egy óra időtartamra elérhetetlenné vált kedden. Hasonlóképpen a Facebook tulajdonában lévő Instagram közösségi portál szolgáltatása is, írja az MTI.

"(A leállás) nem harmadik félnek tulajdonítható támadás, hanem a konfigurációs rendszerünkben végrehajtott változtatás miatt következett be" - idézi az AP hírügynökség a Facebook közleményét.

A leállás a legnagyobb volt 2010. szeptember 24. óta, amikor két és fél órát szünetelt a Facebook szolgáltatása.

Legfrissebb fejlemény:

Nyugalom, már elmúlt. Magyar idő szerint reggel negyed nyolctól 8:10-ig tartott a kiesés.

A támadásért a Lizard Squad nevű hekkercsoport vállalta a felelősséget. Ők eddig főleg arról voltak híresek, hogy különböző videojátékos hálózatokat fektettek meg hosszabb-rövidebb időre, például karácsony környékén az Xboxok és a Playstationök háttérrendszerét is.

Korábban írtuk:

A közösségi háló két talán legfontosabb csomópontja, a Facebook és az Instagram is leállt, egyelőre nem tudni miért.  Az oldalak mobilváltozata sem működik, a Facebooknál hibaüzenet, az instagramnál a nagy semmi jön fel.

A hiba nem lokális, világszerte milliók próbálják most hiába elérni az oldalakat, a harmadik legfontosabb csomópontnak mondható Twitteren már az egyik legnépszerűbb hívószó lett a Facebook and Instagram.

A probléma annyira súlyos, hogy azok az oldalak és alkalmazások is megsínylik, ahova a felhasználók a facebookos profilukkal szoktak belépni, a Facebookal együtt ugyanis az a szolgáltatás is leállt. Tehát ha például párkereséssel ütné el az időt, ne a Tinderen próbálkozzon, ugyanis az sem megy. Viszont írhat üzenetet a barátainak, mármint ha azon a WhatsAppon keresztül szokták tartani a kapcsolatot, ami ugyan Facebook-tulajdon, mégis simán működik.