János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Opera-klónt fejleszt a volt Opera-vezér

2015.01.27. 14:51

Jon von Tetzchner, az Opera böngésző volt alapítója és ügyvezető igazgatója új böngészőt fejleszt Vivaldi néven. A böngésző még a kezdeti fejlesztés szakaszában van, de már letölthető Windowsra, Macre és Lunuxra is. Az Opera több népszerű funkcióját másolja: a gesztusvezérlést egérrel, a speed dial nevű, gyors választást és kedvenc oldalakat mutogató interfészét. 

Screen-Shot-2015-01-26-at-15.40.07-730x525.png

A füleket csoportokba rendezhetjük, és jegyzeteket készíthetünk egyből a böngészőbe, képernyőmentésekkel együtt akár. A felület ezen kívül is az Operára hasonlít, különleges képessége, hogy néhány honlap alapszíneihez alkalmazkodik, azaz a CNN.com-on például az egész felület vörös lesz. Ahol nem tudja megállapítani, milyennek kellene lennie, ott feketére vált.

A volt Opera-alapító szerint a mai böngészők már mind egyformák, ők szeretnék, ha a Vivaldi különbözne, és  a felhasználóknak állítólag van is erre igényük: még mindig milliók használják a régi Opera-verziókat.