Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Adatlopási kísérletre figyelmeztet az MKB Bank

2015.01.28. 11:00

Kedden az MKB a weboldalán és az internetbanki felületén is figyelmeztette az ügyfeleit, hogy ismeretlen csalók a bank nevében küldött üzenettel próbáltak meg bizalmas adatokhoz jutni.

bkm

A módszer a szokásos: az adattolvajok emailjében található link egy olyan oldalra vezet, amely nagyon hasonlít a bank Netbankár nevű online banki felületéhez, de valójában a banktól teljesen független adathalász oldalról van szó. Ezzel próbálták rávenni a felhasználókat, hogy megadják nekik a bejelentkezéshez szükséges adataikat.

Bár a bejelentkezéshez az MKB-nál is kötelező a legtöbb bank által használt sms-es azonosítás, arra kérik az ügyfeleiket, hogy semmiképpen ne használják az állinket, és főleg ne adják meg az adataikat. Ha ez mégis megtörténne, akkor pedig jelezzék az MKB Bank Contact Centerének.

A bank azt is elmondta, hogy nem kéri se e-mailben, se telefonon az ügyfeleitől az olyan személyes azonosító adataikat, mint a jelszó vagy a PIN-kód, tehát maga a kérés is már önmagában gyanús. Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy ha ilyen fontos adatot adnak meg interneten, mint a netbankos adataik, akkor mindig ellenőrizzék le az adott oldal url-címét, hogy valóban a bank oldalán járnak-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?