Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűzijátékkal vadászó drón kergette az embereket

2015.01.28. 10:27

A drónoktól általában nem kell félni, legtöbbször csak videót vesznek fel, vagy simán csak repkednek. De vajon hogy néz az ki, ha egy négyrotoros minikopterre római gyertyákat rögzítünk, és emberekre vadászunk vele? Hát így.

A kísérlet célpontjai önkéntesek, akik bukósisakkal és hagyományos ruházattal védekeztek a római gyertyából kilőtt csillagokkal szemben. A végeredményben csak az meglepő egy kicsit, hogy milyen pontosan lehet lőni a szerkezettel annak ellenére, hogy valójában egyáltalán nem erre találták ki.

A videó az USA-ban készült, azonban hazánkban sem lenne akadálya egy hasonló felvételnek, a római gyertya ugyanis egész évben vásárolható és felhasználható termék, nem kell megvárni vele a szilveszter körüli türelmi időszakot. Azért senkit nem bátorítunk arra, hogy például a Margitsziget nagyrétjén eljátssza a fenti mutatványt.