Judit
2 °C
7 °C

Síelőknek fejlesztenek okosszemüveget

2015.01.29. 15:57

Az Indiegogo nevű közösségi finanszírozási oldalon gyűjtenek a RideOn nevű, kifejezetten síelőknek szánt okosszemüvegre, amelynek már tavaly óta van prototípusa. A szemüveg a Google Glasshez hasonlóan kiterjesztett valósággal működik: a kijelzőre különböző dolgokat vetítenek, amik hasznosak lehetnek a síelőknek.

A szemüvegbe videokamera, ledek, akkumulátor és  fényérzékelő is került. Képes kivetíteni információkat, például térképet, de akár virtuális kapukat is a pályára, azoknak, akik szlalomoznának. A szemüveget viselők egymással is tudnak kommunikálni. A szemüveg bluetooth-on keresztül kommunikál az okostelefonnal, azon keresztül pedig az internettel.

A kampányból még 22 nap van hátra, de már összejött a célként kitűzött 75 ezer dolláros összeg 67 százaléka. Az első szemüvegeket várhatóan 2015 szeptemberében szállítják le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?