A frizbi és a LOL a brit hadsereg új fegyvere

2015.01.31. 11:06

Óvatosan közelítsen az angol nyelvű kommentekhez és bejegyzésekhez, mert simán előfordulhat, hogy a brit hadsereg különleges alakulatának egyik legújabb fegyverét látja. A britek ugyanis felállítanak egy Facebook-hadsereget, melynek kizárólag az lesz a feladata, hogy a közösségi médiában is felvegye a harcot az ellenséges erőkkel.

7ccO9TE.gif

Elképesztő számokról van szó. Legalább 1500 tagja lesz az online hadviseléssel megbízott 77. dandárnak. A toborzást már megkezdték a hadseregben, és nem az utcáról veszik fel a legnagyobb trollokat, hanem olyan katonákat keresnek, akik jó írói vénával rendelkeznek, és emellett még elnavigálják magukat a kommentek, reblogok, lájkok és animgifek színes kavalkádjában is. Az új egység hivatalosan áprilisban kezdi meg a működését.

Az alakulatnak különleges fegyverzete lesz: okostelefonok, számítógépek, hírolvasók, különböző profilok a Facebookon és a Twitteren. Legfőbb céljuk, hogy ők irányítsák az interneten zajló beszélgetéseket.

LOL, n00bs!

A britek kicsit lassan reagáltak, hiszen az izraeli és az amerikai hadseregnek már régóta vannak online egységeik. Sőt, a legfőbb ellenségnek számító Iszlám Állam is kimondottan aktív ezen a fronton. A dzsihadisták az interneten teszik közzé a legvéresebb videóikat, és a közösségi médiában toboroznak önkénteseket a valódi harcokhoz, amiket már nem gyors kezű gépírókkal, hanem nagy tűzerejű gépkarabélyokkal vívnak Irak és Szíria területén. 

Az utcai harcoknál nehéz megállapítani, hogy ki lőtt először, de az interneten kicsit jobb a helyzet. A szervereken tárolt naplófájlokból ugyanis mindig kiderül, hogy ki dobta el először a frizbit.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM