Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Megjelent az új Office is a Windows 10-hez

2015.02.04. 19:11

A Microsoft ugyanazt ígéri a Windows 10-zel, amit többé-kevésbé már az operációs rendszer 8-as kiadásával is el szerettek volna elérni: minél nagyobb átjárhatóságot a különböző típusú eszközök között.

A 10-es verzió legutóbbi tesztverziójának kipróbálásánál ugyanakkor úgy tűnt, hogy az univerzális appokkal sokkal jobb eredmény várható ezen a téren, mint az előd esetében. A Windows 10 egyik különlegessége ugyanis, hogy ugyanolyan appok futnak majd rajta, mint az okostelefonokra szánt Windows Phone 10 platformon.

A tesztünkben még csak a térképpel lehetett ezt kipróbálni, most viszont megjelent az Office irodai programcsomag legújabb változatának tesztverziója is, amely már letölthető, így a gyakorlatban is ki lehet próbálni a jövő Windows-élményét.

Azaz ki lehetne, ha telefonra is kijött volna már a csomag. Ennek hiányában épp az appok univerzális jellege nem látszik még, de a cég azt ígéri, hamarosan ezek is megérkeznek. Addig is a két héttel ezelőtti bemutató videóján lehet megnézni őket működés közben.