Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezt a kutyát hiába rugdossák

2015.02.10. 18:28

A Boston Dynamics nevű fejlesztőcéget még 2013-ban vásárolta fel a Google, és azóta nem is nagyon hallottunk arról, miért is vette meg a keresőóriás azt a robottechnológiai céget, ami főleg a DARPA-nak, vagyis az amerikai hadsereg kutatásait összefogó szervezetnek dolgozott korábban.

Az azóta eltelt időben a cég főleg rövid bemutató videók közreadásával kommunikál. Most is ez történt, az új felvételen ezúttal a Big Dog (nagy kutya) nevű projekt kistestvére, Spot (pötty, hagyományos angol kutyanév) mutatja meg, miért érdemes tartani attól a naptól, amikor öntudatra ébred a gépi intelligencia.

Spot ugyanis hihetetlenül agilis és magabiztos. Nemcsak azt bírja zokszó nélkül, ha a BD munkatársai csúful oldalba rúgják (pedig a videón látható második rúgás igen emberesre sikerült), de nehéz terepet látva sem jön zavarba, murvás talajon és lépcsőn is jól teljesít.