Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiszállhat a Sony a mobilgyártásból

2015.02.19. 10:23

Teljes fordulatot tesz a Sony, és megszabadul azoktól az üzletágaktól, amelyek nem eléggé jövedelmezők - közölte Hirai Kazuo elnök-vezérigazgató szerdán. Első lépésként októberig kiszervezik az audio és videó üzletágat, tehát a cd, dvd és blu-ray lejátszókat más fogja majd gyártani.

A mostani 20 milliárd jenről annak huszonötszörösére, 500 milliárdra akarják növelni az üzemi nyereséget, és hogy ezt elérjék, a Playstationre és a kameramodulokra fognak koncentrálni. Ezzel a tervekkel igencsak megkérdőjeleződik a Sony tévéinek és mobiljainak sorsa, mert e termékek piacán kemény harc dúl az olcsó kínai gyártókkal. Hirai Kazuo beismerte, hogy foglalkoznak a kérdéssel, de ennél pontosabbat nem mondott.

Az biztos, hogy a barcelonai Mobil Világkongresszuson ott lesz a Sony, és ott lehetőségünk lesz többet is megtudni a hazánkban igen népszerű Xperiák sorsáról. 

Hirai már korábban elkezdte átszervezni a céget, ami a számítógépes részleg eladásával és a tévégyártás kiszervezésével kezdődött. Eközben több ezer dolgozótól is megváltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!