Zsuzsanna, Tiborc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Lehúzza a 28 év felettieket a fizetős Tinder

2015.03.02. 19:34 Módosítva: 2015.03.02. 20:09

Korábban már megírtuk, hogy hamarosan megérkezik a Tinder Plus, a népszerű randiapp fizetős verziója, amellyel már akár vissza is vonhatjuk az elhibázott vagy elkapkodott döntéseinket. Ezen túl pedig a Passport funkció segítségével már nemcsak saját körzetünkben, hanem más földrajzi területeken is ismerkedhetünk – ennek főleg a gyakran utazók vehetik majd hasznát.

tinder

A Tinder Plus azonban életkor alapján szabja ki, hogy a felhasználójának mennyit kell fizetnie. Angliában a 28 év alattiaknak 3,99 fontjukba (kb. 1600 forintba), az ennél idősebbeknek pedig már 14,99 fontba (vagyis több mint 6000 forintba) kerül havonta az ismerkedős szolgáltatás, azaz amíg a fiatalabbak kvázi jól járnak, addig a 28 évnél idősebbeknek négyszer annyit kell fizetniük ugyanazért a szolgáltatásért, mint fiatalabb társaiknak, írja a Business Insider.

Az amerikai felhasználók ezzel szemben havi 9,99 dolláros átalánydíjat fizetnek – ez valamivel több mint 2500 forintnak felel meg.

Tinder Plus from Tinder on Vimeo.

A Tinder Plus nem magyarázta meg, hogy miért dolgozik eltérő árazással a különböző piacokon, és a Guardian erre vonatkozó kérdéseire sem válaszoltak. Közleményükben az áll:

A Tinder Plusszal a két leginkább óhajtott funkciót hozzuk el a felhasználóinknak: a Visszavonást és a Passportot. Ha véletlenül balra húztál valakit, akit meg szerettél volna ismerni, többé nem veszik el a Tinder süllyesztőjében, egyetlen gombnyomással visszaszerezhetjük. A Passport segítségével megváltoztathatjuk tartózkodási helyünket, hogy a világ különböző pontjain élő emberekkel is párba állhassunk. 

A cég, amely több hónapnyi tesztüzem után most végre hivatalosan is elindította prémiumszolgáltatását, azt állítja, hogy a Tinder Plus fokozatosan fog majd terjeszkedni, és azt ígérik, az év végére már az egész bolygón ismerkedhetünk a segítségével.