16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05. ÉLŐ
Brazília 2
Koreai Köztársaság 0

Amikor azt hittük, nem jöhet furább automata

2015.03.06. 10:15

Újabb versenyző érkezett a meghökkentő automaták versenyére. Korábban a CERN ebédlőjében elhelyezett tisztazokni- és izzadásgátló-automata volt a legfurább, vagy az aranyrudakat kiadó automata, vagy épp a sültkrumpli-automata, de egy USA-ban üzembe helyezett gép csúnyán beelőzött mindenkit.

ammo-vending-machine

A Pennsylvaniában található Beaver megye egyik lőterén rakták ki azt a gépet, ami a megfelelő összeg bedobálása után csoki vagy üdítő helyett lőszert adagol ki magából. A lőtér a nap 24 órájában fogad vendégeket, így talán nem is akkora őrültség egy lőszerekkel telepakolt automata üzemeltetése, de a látvány a fegyverekhez hozzászokott amerikaiaknak is tud meglepő lenni.

Az egyes fakkokban amúgy nagyjából minden lőszertípus és űrméret megtalálható, ami a helyieknek érdekes lehet, ráadásul a pisztolyokba és puskákba szánt lőszereket a tulajdonos maga tölti meg, mielőtt berakná őket a gépbe.

A helyi lap által megkérdezett ügynökök és szakértők egyaránt óvatosan fogalmaztak, mikor arról beszéltek, mennyire jó ötlet mindenféle igazi kontroll nélkül árulni a saját töltésű muníciót. Az USA törvényei nem tiltják, de engedélyhez kötik az ilyesmit, ráadásul vannak lőszerek, amit 21 évnél fiatalabb személy meg sem vehet – márpedig a lőteret 18 éven felett bárki látogathatja.

Az automata ettől még komoly siker lehet, az üzemeltető ugyanis már azt tervezgeti, hogy más lőtereken is felállít hasonló gépeket.  • Hírek
  • Hírek