Hát erre jó az okosóra

2015.03.20. 10:28

A Google bejelentette, hogy az Android Device Manager – az androidos eszközeinket kezelő keretprogram – egy új frissítéssel bővült, amivel megtalálhatjuk az elvesztett mobiltelefonunkat, ha van Android Wear okosóránk. A frissítés a következő hetekben automatikusan feltelepül a kompatibilis eszközökre.

Hogy aktiváljuk a telefonkeresőt, csak mormogjuk a csuklónknak, hogy „oké, Google, keresd a telefont” (lehetőleg angolul), vagy nyomjuk meg a Find my Phone gombot a menüben. Ezután csak két dologra van szükségünk: a keresett telefonra, meg egy kis szerencsére, hogy hallótávolságon belül kezdjen el teljes hangerővel csörögni. Vagyis pont úgy működik, mint a frekvenciaérzékeny kulcstartó, aminek csak füttyenteni kellett, hogy éktelen hangerővel csipogni kezdjen.

Ha nincs szerencsénk, és a telefonunkat nem a hálószobában, hanem Balmazújvárosban hagytuk el, még az sem tragédia: a regisztrált androidos eszközeinket nyomon követő Android Device Manager valós időben is megmutatja a térképen, hogy hol van a keresett eszköz. A bejelentés kapcsán a Google megjegyezte, hogy már 30 millió felhasználó szerezte vissza az elvesztett androidos eszközeit a Device Manager segítségével.

Már csak arra kell vigyázni, hogy a telefont és az órát ne egyszerre hagyjuk el.  • Hírek
  • Hírek