Már a Facebookon is lehet válópert indítani

74433548
2015.04.06. 19:41

A manhattani bíróság engedélyezte egy brooklyni nővérnek, hogy a Facebookot használva nyújthassa be a válási papírokat, mivel a férfit szinte lehetetlen előkeríteni.

Az amerikai jog történetében még nem volt rá példa, hogy jogi támogatással változtathatta valaki a facebookos kapcsolati státuszát egyedülállóra. Justin Matthew Cooper bíró viszont engedélyezte Ellanora Baidoónak, hogy az elérhetetlen férjének a Facebookon továbbítsa a válókeresetet, egy sima üzenet formájában.

Baidoo ügyvédje, Andrew Spinnell a sajtónak elmondta, hogy a pár 2009-ben házasodott meg. A férj, Victor Sena Blood-Dzraku hagyományos ghánai esküvőt szeretett volna tartani, de a felesége ezt máshogy gondolta. Mivel nem tudtak megegyezni, az esküvőt sosem tartották meg, és a házaspár sosem költözött össze. Blood-Dzraku azóta eltűnt, csak telefonon vagy a Facebookon jelentkezik néha.

Mivel a férfit lehetetlen előkeríteni, a bíróság jóváhagyta, hogy a válási papírokat a Facebookon küldjék el, Baidoo ügyvédjének jelenlétében.  Az üzenetet három héten át hetente egyszer küldik el, hacsak nem reagál hamarabb.  Spinnell szerint a férj még nem válaszolt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM