Vazul
11 °C
25 °C

A Galaxy S6 nemcsak hajlik, de törik is

2015.04.07. 08:49

Van ez az érthetetlen igénye az embereknek, hogy a tepsi méretű kijelzővel szerelt okostelefonjuk legyen a lehető legvékonyabb. Ez két dolgot eredményez: egyrészt a telefonba nem fér akkora akkumulátor, ami mondjuk egy napig bírná, másrészt a telefon meghajlik, ha mondjuk valaki a közepére tol hatvan kilogrammot.

Az első bendgate, vagyis meghajlásbotrány az iPhone 6 Plus megjelenésekor robbant ki. Az emberek tátott szájjal csodálkozva nézték, hogy a szupervékony, de szuperhosszú telefon oldalán lévő merevítésnek odatolt alumínium nem bírja, ha valaki leül a telefonnal a zsebében. Akkor úgy tesztelték a jelenséget, hogy az erőlködéstől vöröslő fejjel telefont hajlító idiótákat mutattak videón, azóta már ott tartunk, hogy külön hajlítógépet használnak ugyanerre a célra.

Mert kiderült ám, hogy a Samsung Galaxy S6 is meghajlik, ráadásul még rosszabb a helyzet, mint az iPhone esetében. A lecsapott szélű S6 ugyanis kevésbé bírja, ha hatvan kilókat tolnak a közepére, mert a meghajló oldalak mentén lévő üvegszél megreped. Vagyis aki olyan furcsa ember, hogy vesz egy telefont egy halom pénzért, de nem vigyáz rá, az jó ha felkészül: a meggörbülő S6-os teleszórja a zsebét üvegszilánkkal.

Időközben a Samsung is reagált a cikkre. Miután megegyeztünk abban, hogy a drága telefonok extrém hajlítgatása hülyeség, illetve hogy nem nagyon kéne csodálkozni azon, hogy dolgok eltörnek, ha hatvan kilót tolnak rájuk, megegyeztünk, hogy beteszem ide azt a videót, amit a cég a fenti tesztek hatására készített, hogy bizonyítsa: ha nem idióta módon tesztelünk (lásd még: vöröslő fejjel telefont hajlítható emberek, illetve óriási súlyt egy törékeny dologra helyező emberek), akkor a Samsung telefonjai (hasonlóan amúgy akármelyik másik, tepsiszerű telefont gyártó cég termékeihez) bírják a strapát.