Jusztin
14 °C
31 °C

Egy 8 éves kislány havi 127 ezer dollárt keres a főzőcskés videóival a Youtube-on

2015.04.17. 15:39

A Youtube-sztárokat lassan már jobban ismerik, mint a hollywoodi hírességeket, és legalább annyi rajongójuk is van, még ha nem is keresnek annyi pénzt. Az AdAge viszont nemrég közzétett egy listát arról, hogy a nézettségük alapján melyik Youtube-híresség mennyit kereshet. Az adatokat az Outrigger Mediától szerezték, akik elsősorban szépségápolás és divat, illetve étel- és főzőműsorok bevételeit elemezték.

A felmérésből kiderült, a főzőcskeműsorok császára a CharlisCraftyKitchen (Charli Trükkös Konyhája) csatornája. Az itt látható epizódok főszereplője egy nyolcéves kislány, Charli, aki sütés-főzés témakörben ad tippeket.

Az Outrigger becslései szerint Charli konyhája havonta 127,777 dollár bevételt, hoz, vagyis gyaníthatóan jobban keres, mint egy Michelin-csillagos szakács vagy egy hollywoodi fővilágosító. A 127 ezer dollár a nettó bevétel, a Youtube részesedése után ennyi marad a tartalomgyártónak. A műsorokat havonta átlagosan 29 millióan nézik. 

Charli 2012 óta gyártja a videókat. A filmekben közösen szerepel húgával, Ashlee-vel, aki főkóstolót játszik a műsorban.