A Paypal már fejleszti az ehető jelszót

2015.04.21. 11:37

A Paypal egy új generációs eszközön dolgozik, amit a felhasználó lenyelhetne, beinjekciózhatna vagy más módon beépítené a testébe, és így jelszó helyett saját magát használhatná azonosításra.

Jonathan LeBlanc, a Paypal vezető technológiai elemzője szerint a szóban forgó eszközök épp úgy lehetnek agyi implantátumok, mint bőrbe ágyazható papírvékony szilíciumcsipek, vagy olyan megemészthető kütyük, amik a gyomorsavból nyernék a működéshez szükséges energiát. Az azonosítás folyamata így abszolút személyessé válna, pluszban a kütyük figyelnék a felhasználó szívverését vagy vércukorszintjét is.

LeBlanc szerint az új módszer idővel nemcsak a jelszavakat válthatja ki, hanem az olyan biometrikus azonosítókat is, mint az ujjlenyomat-leolvasás. Ami azt illeti, a felhasználó helyszínének azonosítását sem tartja feltétlenül megbízhatónak.

Amíg a jelszók marad a felhasználói azonosítás elsődleges módszere, addig az emberek olyan jelszavakat fognak használni, mint a „letmein”, vagy a „password123”. És ők lesznek a legjobban meglepve, amikor feltörik a felhasználói fiókjaikat.

 mondta LeBlanc a Wall Street Journalnak. Azt is elmondta, hogy az új biometrikus azonosítókat nem akarják mindenképpen összekötni a Paypallel; ezek inkább gondolatkísérletek és prototípusok, amikkel további fejlesztéseket ösztönöznének.  • Tippek
  • Hírek