Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Lebegő villanykörte a net új slágere

2015.04.22. 18:21

A Flyte nevű lámpa leglátványosabb újdonsága, hogy egy mágneses talapzat fölött lebeg a levegőben. Nincs több csavargatás, elég csak a mágnesekkel kitömött fadoboz fölé tartani, és máris beáll a helyére a mágneses mezőben. Gombokkal se kell szöszölni, a talapzat megérintésével lehet kapcsolgatni.

Capacitive-switch.gif
Fotó: kickstarter.com

Viszont nem csak lebeg a Flyte, de az áramot is vezeték nélkül kapja. Az itt is használt indukciós töltéssel a mobiltelefonok vezeték nélküli töltésénél lehet egyre gyakrabban találkozni, de a technológia valójában Tesla nevéhez fűződik. Mármint Nikoláéhoz, nem Elon Musk autós cégéhez.

Flyte how.png
Fotó: kickstarter.com

Nemcsak a led izzót látja el árammal a doboz, mobilt is lehet vele tölteni, bár csak nappal érdemes telefonnal elfoglalni a helyet a lámpa elől, különben töksötét lesz a szobában. Ráadásul a telefon nem is lebeg.

A dizájnban a high tech találkozik a hagyománnyal, mindkét rész faborítást kapott, és az izzó a klasszikus kerek formát követi. Mindezt részletesen le is írja a projekt Kickstarter-oldalán a Flyte-ot megalkotó svéd Simon Morris, az viszont nem derül ki – és a kommentelők is hiányolják –, hogy milyen fényerővel is világít a lámpa. Márpedig ez azért nem elhanyagolható részlet, lévén mégiscsak egy lámpáról volna szó, és a videón sem tűnik kifejezetten erősnek a fénye.

Press Pack Multi photos.gif
Fotó: kickstarter.com

A gyűjtés ennek ellenére elég jól áll. A 80 ezer dolláros (több mint 22 millió forintos) célösszegből már egy nap után összejött 29 ezer, és még hátravan 29 nap.