Jön az anonim facebookos bejelentkezés

2015.05.05. 11:46

A Facebook a múlt hét végén végre egy olyan új (már egy éve tesztelt) szolgáltatást jelentett be, melynek valószínűleg minden felhasználójuk örülni fog: a bejelentkezési módok újraszabásánál bevezették a névtelen belépés (Anonymous Login) lehetőségét is.

Az új opciót a felhasználók kényszerítették ki, mivel igen sokan aggódnak amiatt, hogy ha a Facebookon keresztül használnak egy alkalmazást, akkor arra nagyon gyakran csak akkor van mód, ha megosztják a közösségi oldalon található személyes adataikat az alkalmazással – illetve annak készítőjével, üzemeltetőjével. Nos, az új funkcióval úgy lehet kipróbálni az alkalmazásokat, hogy nem szükséges azzal semmilyen adatot megosztani.

A másik hasonló problematikus terület az, hogy nagyon sok oldalra be lehet lépni – vagy éppen csak azzal lehet – a Facebook azonosítóval és jelszóval, és itt is hasonló a helyzet: ezek az oldalak is kérik a személyes adatokhoz való hozzáférést. Mindkét esetben megjelent egy köztes megoldás is: amennyiben egy alkalmazáshoz vagy weboldalhoz akarunk hozzáférni, egyenként is megadhatjuk, hogy milyen adatokat osztunk meg vele.

Mindezek kiegészítéseként átalakították és könnyebb kezelhetővé, áttekinthetővé tették azt a kezelőpultot, ahol ezeket az alkalmazásokat és weboldalakat menedzselhetjük.

A változtatásokat a következő hónapok folyamán, fokozatosan vezetik be. Azt azért fontos megjegyezni, hogy a korábbi engedélyeket a változás nem érinti, vagyis amit már megosztottunk, az már kiment, és újra be kell állítani majd az alkalmazásokat.

Néhány napos esemény az is, hogy a korábban bejelentett webes Facebook Messenger már nálunk is elérhető, vagyis aki reklámmentes oldalon, az idővonalától és a közösségi oldal egyéb zavaró tartalmaitól függetlenül akarja az üzenetküldőt használni, most már megteheti a dedikált weboldalon.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM