Az Androidot és az iOS-t is szereti a Microsoft

2015.05.27. 11:29

A Microsoft vezérkara jól tudja, hogy az emberek nagy része Androidot vagy iOS-t használ, ezért muszáj nekik nyitottá tenni a Windows 10-et, hogy ezek a rivális rendszerek nagyon jól együttműködjenek egymással.

Joe Belfiore, a vállalat oprendszerguruja kedden tett közzé egy blogbejegyzést, amiben azt vette végig részletesen, hogy miként lesz összekötve a Windows 10 a többi rendszerrel.

  • Az Androidra és iOS-re is feltelepíthető OneDrive app, ha jól van beállíva, minden egyes fényképünket automatikusan elmenti a Microsoft felhőtárhelyére, így azok elérhetők lesznek a Windows 10 Photos alkalmazásában is.
  • A Windows 10-ben megtalálható Music alkalmazással a zenéinket tudjuk elmenteni a felhőbe, és azokat ingyen lejátszhatjuk az iOS-re és Androidra kiadott Xbox Music appok segítségével.
  • Ez nem nagy újdonság, de fontos megemlíteni: a OneNote minden jegyzetünket szinkronizálja mobilon, pc-n és a Mac gépeken.
  • A felhőbe mentett Office doksikat mindegyik eszközről elérjük.

A nyáron megjelenő Windows 10 legkomolyabb újdonsága a beépített személyi asszisztens, a Cortana, amivel emaileket diktálhatunk be, emlékeztetőket rögzíthetünk szóbeli utasításokkal, vagy megkereshetünk valamit a weben.

A Cortana működésének egyik kulcsa az, hogy a rendszer hozzáfér a naptárainkhoz és más személyes adatainkhoz. Emiatt nem is annyira meglepő, hogy Belfiore bejelentette, a Cortana Androidon és iOS-en is elérhető lesz.  • Hírek
  • Árfolyam