Megtanult ugrani a robotgepárd

2015.05.29. 16:45

Újabb trükköket tanítottak meg az MIT robotgepárdjának, amely most már viszonylag magas akadályokat is át tud ugrani futás közben. A szembejövő akadályokat beépített szenzorokkal érzékeli.

A futás közben történő ugrás nagyon dinamikus mozdulat - fejtette ki Sangbae Kim professzor az új képességeket bemutató közleményben. Jól kell menedzselni a robot energiahasználatát, valamint a mozgását az elrugaszkodás és a földet érés pillanatában.

Így ugrál a robotgepárd

A robotgepárd most még csak 8 kilométer per órás sebességgel tud futni, és eközben átugrani legfeljebb 40 centiméter magas akadályokat. Ez több mint a fele a robot magasságának.

Az akadályok magasságát és távolságát egy lidar, azaz egy lézeres radar méri fel, a lábakat pedig egy algoritmus vezeti végig a megfelelő pályán, hogy véletlenül se ütközzenek bele az akadályba.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla