Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Még jobb szelfiket csinál az új Iphone

2015.06.11. 16:51

Az Apple valószínűleg kiemelt figyelmet szentel az új eszközeiben a szelfik minőségének. Az IOS9 operációs rendszer fejlesztői bétájában található kódrészletek arra utalnak, hogy egy, a jövőben megjelenő tabletnek vagy okostelefonnak

  • előlapi vakuja is lesz;
  • a frontoldali kamera 1080p felbontású képeket csinálhat;
  • és 720p felbontásban rögzíthet videókat, másodpercenként 240 képkockával.

A kérdéses kódsort egy fejlesztő, Hamza Sood vette észre, aki szerint a kódban arra utaló jelek is vannak, hogy az előlapi kamerával is készíthetünk majd panorámafotókat.

A felsorolt lehetőségek már a ma kapható Iphone-okon is elérhetők, de csak a hátlapi kamerával. A szelfik népszerűségének köszönhetően azonban az előlapi kamerák is egyre fontosabbá válnak; érthető, hogy az Apple is nagyobb figyelmet szentel nekik. Az mondjuk tény, hogy a jó minőségű szelfik ígéretével ma már tényleg el lehet adni egy új telefont.

A meglévő információk alapján nem garantálható, hogy az új Iphone-nak tényleg előlapi vakuja és csúcsminőségű kamerája lesz, de Sood tippjeire érdemes odafigyelni. Két éve az IOS béta kódjában turkálva jósolta meg, hogy az Apple ujjlenyomat-leolvasó szoftvert és lassított filmet rögzítő kamerát fog piacra dobni. Két hónap múlva az Apple bemutatta az Iphone 5S-t, amit már a Touch ID ujjlenyomat-leolvasóval és a lassított felvételeket készítő kamerával szereltek föl. Szóval nem kizárt, hogy Soodból ezúttal is a próféta beszélt.