Emma
9 °C
26 °C

Ilyen lehetett volna a Microsoft okosórája

2015.06.13. 16:31

A Nokia ugyanolyan teljes kínálatot akart felépíteni, mint amilyen az Apple-nek van, ami azt jelenti, hogy az okostelefonok és tabletek mellett egy okosórát is piacra akartak dobni. Csakhogy amikor a Microsoft felvásárolta a céget, néhány fejlesztést leállítottak. A Verge techportál úgy tudja, hogy ennek lett az áldozata a Moonraker kódnéven ismert karóra is, amelyről egy azóta bezárt Tumblr-fiókon jelentek meg képek.

microsoftmoonraker3.0

A Windows Phone és a színes Nokia-mobilok dizájnját ötvöző okosórák prototípusa már 2014-re elkészült, és a tavalyi Mobil Világkongresszuson a Nokia munkatársai megmutatták az eszközöket néhány lehetséges vevőnek, forgalmazónak.

microsoftmoonraker1.0

Eredetileg a Lumia 930 okostelefonnal akarták piacra dobni a Moonrakert, de a Microsoft közben felvásárolta a Nokiát, és a szoftvercég úgy döntött, hogy inkább csak egy sportolásra kihegyezett karkötőt ad ki a telefonokhoz, a Microsoft Bandet. Sajnos nem valószínű, hogy a Moonraker valaha a boltokba kerül, de a Band második verziója várhatóan a Windows 10-zel együtt megjelenik.