Nem lesz szex az Oculus Riften

2015.06.15. 17:07

Biztonságos és örömteli élményt akar nyújtani nekünk az Oculus, de ennek nem lesz része a pornó. A Facebook által megvett vállalat jövő év elején dobja piacra a virtuális valóságot megjelenítő sisakját, amihez a saját alkalmazásboltjából lehet majd appokat letölteni.

Az Oculus fokozottan ügyel a felhasználói élményre, ezért nemcsak leteszteli az appokat, hanem értékeli is azokat. A vállalat szóvivője a Business Insidernek elmondta, hogy a szexuális tartalmak nem felelnek meg a használati feltételeknek, hiába készülnek az Oculus Rift most kapható fejlesztői változatára erotikus tartalmak is.

Ezt sejthettük, hiszen a Facebookon is csak csevegni lehet a szexről, vagy esetleg privátban képeket megosztani, de nyilvánosan nem tudunk közzétenni pornográf tartalmakat.

Szeretkezz, vagy háborúzz?

Amikor az erőszakos tartalmakról kérdezték az Oculust, már nem volt ilyen határozott a válasz. Erre a kérdésre azt mondták, hogy még folyamatban van a használati feltételek kialakítása.

Nyilvánvaló, hogy a lövöldözős - fps - játékokhoz passzol a legjobban az Oculus megoldása, lehetővé téve, hogy egér és billentyűzet nélkül körül tudjunk nézni, mielőtt virtuális golyóval loccsantjuk ki a rajzolt ellenfeleink agyát. A szórakoztatás új formái jelenhetnek meg, és akik most egyszerű kétdimenziós vásznon élvezik a legvéresebb horrorfilmeket, azok az Oculus Rift segítségével a vérfürdő közepén állva szemlélhetik majd az eseményeket.

Az Oculus állásfoglalása a szeretkezz vagy háborúzz kérdésről szóló vitában a vevők többségének lesz mérvadó, akik elfogadják a termékeket úgy, ahogy azokat megvették. A hekkerek úgyis megtalálják majd a módját, hogy a szexuális vágyaikat is kielégítsék a VR-sisak segítségével.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport