Jenő
-3 °C
6 °C

Meghekkelték a jelszavakat őrző szolgáltatást

2015.06.16. 10:35

Megint kiderült, hogy nem feltétlenül jó ötlet mindenünket az internetes felhőben tartani. Most épp a LastPass nevű szolgáltatást törték meg hekkerek, vagyis azt, ami elméletileg pont azért jó, mert a használatával nem sok jelszót kell megjegyeznünk, hanem csak egyet.

A cég közleményben tudatta a felhasználókkal, hogy észlelték a betörést, blokkolták a támadókat, és a mesterjelszavakhoz nem is fértek hozzá. Viszont tulajdonképpen minden máshoz igen: email címeket, jelszóemlékeztetőket és egyéb érzékeny adatok kerültek ki a cég szerveréről. Például azt a kódot is, ami jelzi a szolgáltatásnak, hogy a felhasználó tényleg jogosult hozzáférni a saját adataihoz. A cég szerint ezeket szerencsére igen jól kódolva tárolták, kevés az esély, hogy bárki sikerrel tudná felhasználni őket.

A legjobb, amit most tehet, hogy megváltoztatja a mesterjelszót a LastPasson belül, és az új jelszóemlékeztető beállítása sem túlzás. Ha esetleg több hasonló szolgáltatásban is használta a lastpassos mesterjelszavát, cserélje le ott is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?