Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Jönnek a telefonos játékvideók

2015.06.17. 15:11

A telefonon futó játékok képének és hangjának rögzítését oldja meg a Samsung által fejlesztett, most bemutatott új alkalmazás, a Game Recorder+. Ha figyelembe vesszük, milyen robbanásszerűen nőtt a pécés játékmenet-videók megosztása az interneten, tulajdonképpen csak az furcsa, hogy mostanáig kellett várnunk a megoldásra.

samsunggamerplus

Az engadget cikke szerint korábban is voltak már olyan appok, amik azt ígérték, hogy rögzítik a képernyő tartalmát játék közben, de azok használatához legtöbbször rootolni kellett volna a telefont, vagyis a gyári beállításokat olyan szinten kellett volna módosítani, hogy a telefon garanciája is elveszett volna.

screen

A Samsung új alkalmazása sem az igazi viszont olyan szempontból, hogy kizárólag Samsung-telefonokon fut, egész pontosan csak Galaxy S6, S6 Edge, Note 4, S5, Note 3, S4 és Note 2 készülékeken. Ezeken viszont tényleg működik, a játék képe és hangja mellett az általunk mondottakat, sőt, az előlapi kamerán át az arcunkat is rögzíti a program. A használat állítólag a lehető legegyszerűbb, ráadásul a program a memóriabeállítások optimalizálásával segíti a játékok gyorsabb futását. A rögzítés akár 1080p-ben is történhet, vagyis ideális tartalmat kapunk, ha a Youtube-ra szeretnénk feltölteni, mit gondolunk a legújabb androidos játékainkról.