Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Új Kindle-t jelentett be az Amazon

2015.06.19. 09:29

Az Amazon szerdán bejelentette, hogy hamarosan új változat érkezik a Paperwhite nevű e-könyv-olvasójukból. Az eszköz fő újdonsága, hogy a kijelzőjének a pixelsűrűsége 300 ppi, ami a korábbi változat kétszerese. Ezzel a Paperwhite beérte a cég jelenlegi zászlóshajóját, a Voyage-et. Az ára viszont továbbra is jóval alacsonyabb, így most ez tűnik a legjobb befektetésnek, ha valaki az Amazontól venne olvasót.

A felturbózott kijelző mellett a másik újdonság, hogy ez az olvasó lesz az első, amely támogatja az Amazon új betűtípusát és betűszedési motorját. Utóbbi lényege, hogy az eddig furcsán széthúzott sorok helyett minden beállítás mellett egyenletesebben lesz elosztva a szöveg, és állítólag az elválasztásokat is ügyesebben kezeli majd.

kindle
Fotó: kindle amazon

Az új Paperwhite június 30-án érkezik. A legalacsonyabb ára továbbra is 119 dollár marad, szemben a Voyage 199 dolláros árával. Bár ezek a reklámokkal támogatott verziók árai, amelyeket itthonról nem lehet közvetlenül megrendelni. Magyarországról a 139 dolláros (38 ezer forintos) Paperwhite szerezhető be közvetlenül az Amazontól (a Voyage pedig 219 dollárért rendelhető).

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek