16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

A Facebook jövője a telepátia

2015.07.02. 13:05

A Facebook vezére szabad össznépi kérdezz-feleleket tartott a közösségi oldalon, ahol bárki kérdezhetett tőle. Ugyan az interjú csak egy órán át tartott, csaknem 50 ezer komment érkezett Zuckerberghez. A lehetőségre hírességek is lecsaptak, kérdezett a facebook-vezértől többek között Stephen Hawking, Arnold Schwarzenegger, és a Huffington Post alapítója, Ariana Huffington is. A legérdekesebb választ azonban egy teljesen hétköznapi felhasználó teljesen hétköznapi kérdésére ("Milyennek látod a jövő Facebookját?") adta.

Zuckerberg először a virtuális valóság szerepéről beszélt a jövő kommunikációjában (erre tényleg nagy hangsúlyt fektet a cég, 2 milliárdért vásárolták fel az Oculus Rift VR-startupot), majd kicsit a még távolabbi jövőre áttérve kifejtette, hogy a tökéletes közösségi kommunikációs technológiának a telepátiát képzeli el. "Képesek leszünk arra, hogy ha csak gondolsz valamire, ezt az élményt azonnal megoszd a barátaiddal" - foglalta össze, hogyan képzeli el a jövő Facebookját.

A telepátiát, illetve az emberi agy és a gépek közötti kapcsolat lehetőségét egyébként nagy erőkkel kutatják a tudósok, így Zuckerberg víziója ugyan messze van még a megvalósítástól, de valójában nem is annyira sci-fi, mint ahogy elsőre hangzik.  • Hírek
  • Hírek