Lehel
17 °C
27 °C

Titokzatos terméket fejleszt a Google

2015.07.04. 23:40

Az amerikai kommunikációt szabályozó hivatal, a  Federal Communications Commission (FCC) múlt héten bejegyzett egy titokzatos Google-eszközt, a GG1-et. Ebből sokszor részleteket lehet megtudni az eszközökről, de a Google titkosítást kért, és meg is kapta.

A dokumentumokat a Droid Life vette észre, azokból annyi derül ki, hogy az eszköz támogatja a wifit, a bluetooth-ot, és nem cserélhető az akkumulátora. Ez lehet akár a Chromecast új verziója, de az oldal spekulációja szerint a legvalószínűbb, hogy a Google Glass utódja lesz.

Erre utalhat a neve is, GG1, ami mondjuk Google Glass 1-es verzió. A dokumentumból az is kiderül, hogy nem az eszközre vonatkozik a hivatal engedélye, hanem a szoftverre. A méretek pedig szintén a Glassre utalnak.

A Google januárban állította le az 1500 dolláros szemüveg forgalmazását. A projekt megítélése teljesen ellentmondásos volt, sokan tolakodónak tartották az észrevétlenül videózó szemüveget, mások szerint ez az eszköz a jövő. Januárban sokan azt gondolták, vége a projektnek, de valószínűbb, hogy csak újratervezik az egészet. Így nem lenne meglepő, ha tényleg az új verzión dolgoznának.