Egyre inkább Facebookon olvassuk a híreket

2015.07.15. 14:20

2013-ban a felhasználók kevesebb mint fele olvasott híreket a Facebookon, de mára ez az arány megközelítette a kétharmadot – ez a Pew Research kutatóintézet friss médiafogyasztási felmérésének fő tanulsága. Ugyanezek az adatok a Twitter esetében 52, illetve 63 százalék, vagyis Amerikában a Twitter pont olyan fontos hírforrás, mint a Facebook, míg Magyarországon utóbbit mindenki használja, előbbit meg a kutya se.

Az, hogy a közösségi média nagy erőkkel próbál hírforrássá, személyre szabott online hírmagazinná válni a nyaralási és bébifotók megosztási központjából, régi törekvés, ezzel lehet ugyanis hosszú időre odaragasztani az oldal elé a felhasználókat, és közben több hirdetést megnézetni velük. A Facebook nemrég elindította az Istant Articles nevű kezdeményezését, amiben már ki sem kell kattintani a közösségi oldalról a mások által megosztott cikkek elolvasásához (már aki elolvassa, és nem csak komemntel hozzá ész nélkül).

A felmérés szerint a Facebook terve eléggé bejön, és az emberek egyre inkább hírolvasásra használják. A teljes képhez azért hozzátartozik, hogy a felmérés szerint a legtöbb felhasználó második számú hírforrásként jelölte meg a közösségi médiát, de a fiatalabbak körében már ez a hátrány is kezd egyre inkább elkopni. Akárhogy is, a felmérés igazi vészharang a hagyományos média számára, hogy mindenképpen használni kell a közösségi oldalakat a saját tartalmaik terjesztésére.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM