Drónügyi krónika, híreket mondunk

2015.08.04. 08:32

Drónügyi összefoglalónk, az elmúlt napok terméséből válogatva:

  • Egy MQ–9 Reaper drónt is bevetettek Kaliforniában egy mentőakció során. Most először fordult elő, hogy a Nemzeti Gárda egy efféle eszközt alkalmazhatott egy műveletben.
  • Három napja került fel a Vimeóra a Car vs. Drones című, két és fél perces kisfilm, ami olyan trükköket mutat be a fényekkel, hogy azt még egy videojáték is megirigyelné. Pedig ez csak a valóság (és némi utómunka, persze).

Car vs Drones TCP from GMUNK on Vimeo.

  • Rekordot döntött a napelemmel működő drón, az AtlantikSolar. Az 50 kilogrammos jármű 81 órán át volt a levegőben. Az ember nélkül repülő járművek (unmanned aerial vehicle, UAV) közül ez a második legnagyobb, az Airbus Space 53 kilós Zephyr 7-je mellett.
  • A drogdílerek megbízhatatlanságát kompenzálná a modern technológia nyújtotta lehetőségekkel egy san franciscói startup, a Trees. A szolgáltatás lényege, hogy a vásárló megrendeli a füvét, és hamarosan feltűnik egy kvadrokopter, ami akár egy parkba is eljuttatja a szállítmányt. Ha hihetünk a promóciós videónak (és miért ne hihetnénk?), még cigipapírt és öngyújtót is mellékelnek a csomagban.

Nem, mi sem értjük, hogy mi történik, de szerintünk is túlzsúfolt a légtér.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM