Csetelő appá válna a Twitter

2015.08.14. 11:24

A Twitter lényegéhez tartozik, hogy csak 140 karakteres posztokat lehet rá írni. Ezt a rövid formát felhasználók, céget, sőt kormányok tömege használja ki tömör bejelentések és lényegre törő kommentárok világgá kürtölésére. Jóval kevésbé indokolt viszont ugyanez a korlátozás a privát üzenetek küldésénél.

A cég végre be is jelentette, hogy a közvetlenül a felhasználók közötti kommunikációban fel is oldja a limitet, pontosabban egy 10 ezer karakteres elméleti határt szab csak meg. A felhasználók által régóta követelt változtatás minden platformon elérhető lesz, és a külsős fejlesztésű appokat is támogatja.

Többévi hanyagolás után tavaly ősszel kezdett jobban figyelni a közvetlen üzenetküldésre a cég, több olyan funkciót is azóta állítottak vissza vagy vezettek be, mint a linkküldés, a Twitter-üzenetek beágyazása vagy a képmegosztás. Ezektől és a korlátlan karakterszámtól a cég azt várja, hogy az emberek többet kommunikálnak majd privátban, és például a cégek is épkézláb módon tudnak az egyes vásárlók panaszaira reagálni.

Ezzel az egyszerű változtatással viszont egyúttal a Twitter a manapság egyre népszerűbb, sokak szerint már egyenesen az operációs rendszerek jelentőségét meghaladó csevegő appokkal kel közvetlenül versenyre. Érdekes kérdés lesz, hogy tud-e ezen a sűrű piacon növekedni a cég. Az biztos, hogy rájuk férne, mert az utóbbi években a hagyományos területülön nem nagyon tudnak már hova nyújtózkodni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM