Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Szuperbuta hotspotot dob piacra a Google

2015.08.19. 10:56

Ma még szakértelmet igényel az otthoni hálózati eszközök megfelelő beállítása, ami elég nagy baj, mert igazából egyetlen, nagyon egyszerű dolgot várunk el tőlük. Hogy folyamatosan és kényelmesen tudjunk internetezni a lakásban különféle wifis eszközökkel. 

Fotó: Google

A Google is látta ezt a problémát, és szövetkezett a routereket gyártó TP-Linkkel, hogy közösen piacra dobjanak egy rendkívül ostoba eszközt. Ostoba olyan értelemben, hogy nem vár el tűlünk hálózattervezői tudást, nem kell sem megjegyezni IP-címeket, sem olyan hálózati protokollok nevét, amelyekről csak haloványan sejtjük, hogy valójában mit is csinálnak. Egyszerűen csak bedugjuk, és működik.

Az OnHub 200 dollárba kerül, tehát a drágább routerek közé tartozik. Cserébe a tervezők sok mindenre odafigyeltek. Olyan apróságokra is, hogy álló eszközt tervezzenek, ami jól mutat akár a könyvespolcon is. Rájöttek ugyanis, hogy ha a routert nem a földre helyezzük el, hanem magasabbra, és nem is tudunk rápakolni, akkor jobban fognak terjedni a jelek, stabilabb lesz a kapcsolat. Az eszközben 13 antenna van, amiből csak 12 szórja az adatot, egy pedig a csatornák telítettségét vizsgálja. 

A routert egy Androidra és iOS-re letölthető app segítségével kell beállítani, ezzel ellenőrizhetjük a hálózat állapotát, és be tudjuk állítani, hogy melyik eszközünk élvezzen prioritást, hogy még véletlenül se szakadjon meg az adatfolyam online mozizás közben.