Erik, Alexandra
EUR 382,85 Ft
USD 363,74 Ft
9 °C
23 °C

Villám állította le a Google adatközpontját

2015.08.20. 12:59

Az időjárás kifogott a Google belgiumi adatközpontján, és az áramhálózatba csapó villámok miatt múlt csütörtökön rövid időre leálltak a vállalat szerverei. Az érintett központ a Google Compute Engine nyugat-európai egysége.

Az áramellátás akadozásakor a rendszerek beépített akkumulátorokról üzemelnek, de a szerverek egy része nem tudott jól átállni. A Google mérnökeinek az adattárolók 5 százalékánál tapasztaltak legalább egy írási vagy olvasási hibát, és a zónában adatok is a elvesztek:

A tárolt információ 0,000001 százaléka tűnt el örökre.  

Arról nem érkeztek hírek, hogy milyen fájlok tűntek el, de a webes kínálat alapján nagy összegben mernénk fogadni, hogy macskás képek is voltak közöttük. A Google elkezdte lecserélni a hálózati adattárolóit, hogy azok jobban bírják az áramkimaradásokat, és virtuális gépekhez csatolható Persistent Disk nagy része már az új hardveren fut. 

A webes cég mindenesetre kiadott egy figyelmeztetést is a felhasználóinak, hogy éppen azért vannak különböző régiókban szerverei, egymástól elszigetelve, hogy azokból többet használva meg lehessen előzni az adatveszést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek