László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Microsoftnak megint van egy jó ötlete (de tényleg!)

2015.08.25. 12:10

Volt a Microsoftnak az a zseniális ötlete, hogy annyira elébe megy a trendeknek, hogy az egész Windows 8-at a tabletes-érintőképernyős irányításnak rendeli alá. Ez annyira zseniális volt, hogy a Windows 10-ben már ki is hátráltak az előbb említett irányítást jelentő, a világ utálatát kiváltó csempés kezdőlapból, és visszahozták azt, ami működik: a Start menüt.

Na, most megint van egy jó ötletük: e-inkes kijelzőt tettek a cég Surface nevű tabletjéhez tartozó billentyűzetbe. Az e-inkes kijelző az, amit az e-könyvek és a Pebble nevű, nagy sikerű okosóra is használ. Alacsony fogyasztás, minden megvilágításban jó láthatóság és papírszerű hatás - tulajdonképpen ez a három dolog az, ami miatt jó ötlet bárhová érintésérzékeny e-papírt tenni, és a Microsoft épp ezzel kísérletezik.

DisplayCover

A DisplayCover elnevezésű, egyelőre csak prototípusként létező kiegészítőben a billentyűzet fölé tették az e-papíros kijelzőt. A használata elég jól igazítható az aktuális helyzethez, hiszen bármit meg lehet jeleníteni rajta, ami 1280-szor 305-ös felbontásban hirtelen az ember eszébe jut. Plusz funkciókat adó, illetve az alkalmazás használatát megkönnyítő és gyorsító gombokat, egy felületet a kézírás beviteléhez, de akár futtathatunk is külön alkalmazásokat, ahol nem feltétel a gyorsan változó kijelző, például egy számológép vagy egy Twitter.

A DisplayCover sorozatgyártásáról még nincsenek hírek, az sem valószínű, hogy akár csak a következő Surface-ben megjelenik a megoldás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!