Ibolya
17 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Egyetlen mozdulattal tönkre lehet tenni a Samsung Galaxy Note 5-öt

2015.08.25. 21:32

Amikor azon röhögött mindenki, hogy az Iphone 6-os elhajlott csupán attól, ha valaki ráült, még senki sem gondolta, hogy egyszer még ennél is nevetségesebb hibán kacaghatunk majd. Mármint csak azok, akiknek nincs Samsung Galaxy Note 5-ösük, mert akiknek van, azok ne röhögjenek, hanem nagyon figyeljenek oda, hogy dugják vissza a kis műanyagtollat a telefonjukba.

Netszerte egyre több olyan beszámoló van ugyanis, amelyek arról szólnak, hogy a Note 5 amúgy egy kiváló telefon, csak akkor van baj, ha valaki fordítva dugja vissza a stylust, mert akkor a telefon elromlik. Az Android Police videóján is látszik, hogy a telefon egyszerűen elveszíti azt a képességét, amivel érzékeli a tollat.

Az Ars Technika tesztelője is eljátszotta ugyanezt, de aztán neki sikerült visszahozni az érzékelést azzal, hogy össze-vissza döfködte a stylust a lukban. Ez elég komoly hiba, a kis tollat ugyanis mindenféle nehézség nélkül vissza lehet tolni fordítva is, ha az ember épp nem figyel oda. A Note korábbi változatainál nem volt ilyen probléma, ott lehetetlen, vagy legalábbis elég nehéz volt rossz irányból visszatenni a tollat, mert annak egyik vége vastagabb volt, mint a másik. A Samsung hivatalos közleményben foglalkozott az esettel: 

Azt javasoljuk a Galaxy Note5 felhasználóinknak, hogy a használati útmutatóban foglalt előírásokat követve gondoskodjanak arról, hogy ne forduljon velük elő ilyen váratlan eset, amit az S pen fordított irányban való visszahelyezése okoz.