Zsuzsanna, Tiborc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

A feleségeket is beárazta a félrelépős randioldal

2015.08.27. 11:43

Valószínűleg óriási botrány lett volna, ha az Ashley Madison anyacége, az Avid Life Media valóban elkészíti azt a programot, amely kifejlesztésére a kiszivárgott levelezések szerint elég komoly erőforrásokat összpontosított. A What's Your Wife Worth, vagyis Mennyit ér a feleséged elnevezésű mobilos appba bárki feltölthette volna a felesége (vagy hát egy tetszőleges nő) fényképét, hogy aztán más felhasználók szavazzanak arról, egy tízes listán mennyire tartják kívánatosnak a kép szereplőjét.

Az alkalmazás a szavazatok alapján számította volna ki, hogy dollárban kifejezve mennyit ér az adott nő. A fejlesztés azonban a levelezés alapján még a korai változat elkészítésénél befulladt, bár a cég kreatív igazgatója még elküldött pár tervezetet az Ashley Madison vezérének, Noel Bidermannek - ez is a mostanában elrabolt, majd közzétett fájlokból, egész pontosan Biderman levelezéséből derült ki.

A fejlesztés még 2013 előtt kezdődött, Biderman 2013 júniusában kérdezett rá először, hogy áll a program. Akkor kapta a dizájnterveket, amelyekre csak annyit válaszolt, hogy „ez elég jó”. 2014 februárjáig elég nagy volt a csend a projekt körül, Biderman egy levélben rá is kérdezett, hogy „mi a fene van az alkalmazásunkkal”. Akkor elküldték az app épp aktuális, androidos telepítőjét is, de a küldő szerint a fejlesztés elég csehül állt.

Ön feltöltötte volna a feleségét?

  • 3919
    Nem
  • 1348
    Igen

Biderman levelei közül nagyjából 197 ezer került nyilvánosságra az Impact Team nevű hackercsapat támadása után múlt pénteken. Az esettel több cikkben is foglalkoztunk, ezeket ide kattintva olvashatja el.