Rudolf
1 °C
13 °C

Az évtized trollja hülyíti Szaniszló Ferenc rajongóit a Facebookon

2015.09.02. 14:30

Az internetes trollkodás klasszikus definíciója az, hogy az ember hülyének tetteti magát, majd remekül szórakozik azon, hogy ezzel milyen reakciókat vált ki embertársaiból. Ennek a műfajnak eddig ismeretlen csúcsaira ért fel egy ismeretlen magyar Facebook-felhasználó, aki az Echo TV hírhedt összesküvés-hívő műsorvezetője, Szaniszló Ferenc nevében hozott létre egy oldalt, és azon a lehető legnagyobb hülyeségeket írja "a világon mindenki magyar" témában. Az igazi Szaniszló rajongói pedig csak gyűlnek, isszák a szavait, és készpénznek veszik a legképtelenebb marhaságokat is. Bár Szaniszló már a tévéműsorában is figyelmeztetett, hogy a Facebookon nem ő osztja az észt, ez a híveket nem zavarja, már közel ötezren vannak, és egy-egy jobban sikerült poszt ezer feletti lájkot és megosztást kap.

Azt hiszi, költői túlzás volt abszurd marhaságokat emlegetni? Nos:

  

Nagyon tanulságos megfigyelni a kommentekben, ahogy továbbköltik a történeteket, mielőtt rátérnének az obligát zsidózásra. Megkerestük az álszaniszlót, hogy megtudjuk, hogy jutott az egész tréfa az eszébe, mit szól a rajongóihoz, és hogyhogy nem tiltották még le.

"Eredetileg az egész úgy indult, hogy már a tököm kivolt attól a sok baromságtól, amit ez a fickó darál a TV-ben, az ismerőseim meg Facebookon állandóan osztogatták, meg igazat adtak a paranoiás gondolatainak. Elegem volt a sok ősmagyar-sumér-szkíta áltudósból is, akik folyton bizonygatják az igazukat, közben semmilyen bizonyítékot nem tudnak felmutatni, csak mindenbe a magyarságot vizionálják" – mesélt a kezdetekről a mester. Az oldal népszerűsége őt is meglepte. "A legnagyobb siker eddig Paulo Coelho magyarságának a bebizonyítása, több mint ezren megosztották, köztük egyetemi tanárok, művelt emberek is, nem csak a szemellenzősek. Az igazi ismerőseim közül is elég sokan benyalták, olyan emberek is, akikről nem gondoltam volna, hogy ennyire hiszékenyek. De legjobb az, amikor jobbikos politikusok teszik ki az oldalukra és még büszkék is rá."

Az álszaniszló 90%-ra tippeli a követői között azoknak az arányát, akik tényleg elhiszik, amit mond, a maradék röhögni jár oda. Bár a legutóbbi posztok már tényleg nagyon abszurdak, azt mondja, gyakorlatilag a végtelenségig lehet feszíteni a húrt, "bármeddig lehet ezt fokozni, mindig lesz, aki elhiszi, mert úgy ragaszkodnak ehhez a fickóhoz, mint más a hitéhez, ami elég szomorú". Végül a jövőbeli tervekről is sikerült megtudnunk egy keveset: "10 perc összehányni ilyen hülyeségeket, Painttel megcsinálom, kiposztolom, kész. Lazításképpen csinálom csak, meg mert jó egy-két igazán hülye emberen röhögni (bár tudom, ez sok esetben nem szép dolog). Azon gondolkodtam a minap, hogy ki kéne tenni majd egy nyilatkozatot, miszerint az igazi Szaniszló csak a Facebookon létezik, akit a tévében látnak, az egy hazug imposztor, akit a pénzügyi háttérhatalom irányít, ugyanis az igazi Szaniszló nem hódolna be egy Fidesz-közeli milliárdos Széles Gábornak, akit nyilván a Dávid-csillagos cionista bölcsek irányítanak."

Szóval az igazi móka még csak most kezdődik, aki kíváncsi, siessen, hogy még azelőtt érjen oda, hogy letiltják az egészet.

UPDATE: Sajnos szerda estére már el is tűnt az oldal.