Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Szuperolcsó tablettel támad az Amazon

2015.09.08. 09:16

Az Amazon már nehezen tud új vásárlókat csábítani drágább tabletjei felé, ezért új piacok után néz. Nem meglepő, hogy az olcsóbb szegmensben próbál piacot szerezni. Az online kereskedőcég azt tervezi, hogy még az ünnepek előtt piacra dob egy hathüvelykes, 50 dolláros tabletet.

Ez pont fele annyiba kerül, mint a most kapható hathüvelykes, Kindle Fire HD. A lépés bejöhet azoknak a vásárlóknak, akik egyszerű tabletet szeretnének, amelyen filmeket nézhetnek, vásárolhatnak az Amazon boltjában.

Persze az olcsó tableteknél mindig van valamilyen hátrány, például rosszabb a kijelzője, kevesebb ideig lehet használni egy feltöltéssel. Az ötven dolláros tabletnél például valószínűleg csak monó hangszóró lesz,nem sztereó.

Az olcsó tablet mellett a cég azért tovább fejleszti a többi modellt is, a tervek szerint egy 8 és egy 10 hüvelykes gépet is bemutatnak még idén. A lényeg, hogy a tabletek a többi részleg eladásait is segítsék, így ahogy ezt a cégtől megszoktuk, integrálva lesznek azok az alkalmazások, amelyekkel könnyen lehet filmeket streamelni, ekönyveket olvasni és vásárolni.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója már egy ideje megjelölte a célárat a tableteknek és az ekönyv-olvasóknak. Ez 50 dollár lenne. A tabletekkel ezt most elérnék, de a legolcsóbb Kindle-olvasó 79 dollárba kerül. Túl drága az e-tintás kijelző ahhoz, hogy lejjebb vigyék az árát.