Önmegsemmisítő csipet kap az amerikai hadsereg

2015.09.14. 16:02

A PARC nevű Palo Altó-i cég kutatói önmegsemmisítő csipet fejlesztettek. A parancsra robbanó kütyü az amerikai hadsereg kutatási részlegének (DARPA) készült, ahol egy egész sor önmegsemmisítő eszközt fejlesztenek az utóbbi időben, ugyanebbe a programba korábban az IBM is bedolgozott már a DARPA-nak.

A csiphez a szokásos anyagok helyett a telefonok kijelzőiről ismert Gorilla Glass egy módosított változatát használták a kutatók. Az önmegsemmisítő robbanást az alábbi videón egy lézerrel idézik elő, de rádiójellel vagy fizikai kapcsolóval is be lehet indítani.

A dolog értelmét nem nehéz kitalálni: örök probléma, hogy hogyan juttassanak el valamilyen információt a katonáknak úgy, hogy ők gond nélkül tudják használni, de más nem férhessen hozzá. Ilyenkor jön a titkosítás és az izgulás, hogy ha illetéktelen kezekbe kerül az eszköz, elég sokáig babráljanak a feltörésével ahhoz, hogy mire sikerül, már ne legyen hasznukra az infó. Így viszont hiába szerzik meg az adatot, az felrobban a csippel együtt, mielőtt hozzáférhetnének.

Önmegsemmisítő csipet kapott a DARPA

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek