Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Újjáéled a Google Glass

2015.09.17. 11:00

Miután az utóbbi hónapokban több közvetett jel is arra utalt, hogy a Google mégsem végezte ki az okosszemüvegét, most végre körvonalazódni látszik a Google Glass jövője. Pontosabban a Project Auráé, mert ezen a néven folytatja a cég a viselhető okoskütyüje fejlesztését. A szemüveg visszatéréséről különféle szabadalmakból és titokzatos termékbejegyzésekből már eddig is lehetett sejteni, augusztusban pedig kdierült, vállalati munkaeszközként találhatja meg a helyét a termék.

A Google ezúttal új csapatot is körít a projekthez, amelybe több kutatót is sikerült átcsábítaniuk az Amazon titokzatos Lab126 nevű kutatórészlegéről. A terheltté vált Glass-márka újrapozicionálásán túl az is fontos különbség lesz, hogy az új csapat valószínűleg nemcsak szemüveget, hanem más viselhető technológiákat is fejleszteni fog. Az sem kizárt, hogy a Facebook mintájára a virtuális valóság irányába fog eltolódni a projekt, de a Project Aura indulását a Business insidernek megerősítő források szerint egyelőre erről még túl korai lenne beszélni.

Bár a Google mostanában szereti önálló cégekbe kipörgetni a különböző projektjeit, a  Project Aura egyelőre nem külön egység lesz az Alphabet nevű ernyőcég alatt, hanem a Google egyik részlege marad. A cég okosotthonokban utazó részlegének, a Nestnek a vezérigazgatója,  Tony Fadell fogja felügyelni a fejlesztést, de kérdés, hogy ez így lesz-e azután is, hogy a Nest önálló céget kap az Alphabet-univerrzumban. Az új Aura név is keveredésre adhat okot, mert nagyon hasonlít a Google Project Ara néven fejlesztett moduláris telefonjához.