Böngészős értesítésekkel bosszantja az androidosokat a Facebook

2015.09.18. 13:23

Sok androidos felhasználónak okoz bosszúságot az utóbbi napokban, hogy hiába kapcsolták ki már régen a Facebook-app értesítéseit – vagy törölték le teljesen az appot –, mégis elkezdtek facebookos értesítéseket kapni. A jelenség magyarázata, hogy a Chrome androidos változata néhány napja támogatja az értesítéseket a Facebook weboldalának mobilos változatánál.

Az új funkció nem magától élesedik a telefonokon, a Facebook megkérdezi, hogy kérjük-e, amikor a mobilos Chrome-on látogatjuk meg az oldalt. Ha viszont véletlenül, pláne ha észrevétlenül okézták le a kérdést, most pedig fél órája idegesen turkálnak a telefon beállításaiban, segítünk egy kicsit. Mivel a Chrome funkciójáról van szó, nem a telefon, hanem a böngésző beállításai között lehet kikapcsolni:

  1. Nyissa meg a Chrome-ot.
  2. A jobb felső sarokban bökjön a menüre, és lépjen be a Beállításokhoz.
  3. Görgessen le a Webhelybeállításokig, és válassza ki.
  4. Itt találja az Értesítéseket.
  5. Ezen belül lehet minden weboldalnál egyesével engedélyezni vagy visszavonni az értesítéseket.

Azért írtam, hogy minden weboldalnál, mert bár a Facebook csak néhány napja szállt be a buliba, maga a funkció már április óta elérhető az androidos Chrome-ban. Olyan oldalaknál is engedélyezhető, mint az Ebay, a Pinterest vagy a Vice News nevű híroldal.

Na de mi az értelme? Hát az, hogy a mobilos böngészés élménye minél közelebb kerülhessen ahhoz, mintha különálló appokat használnánk. A Facebook például minél több funkcióját elérhetővé szeretné tenni a webes változatban is, hogy azoknak se kelljen semmiről lemondani, akik a nagyobb adatforgalom miatt nem tudják az appot használni – például fejlődő országokban.

A lényeg, hogy ha egy oldal kérdést tesz fel, nézzék meg, mire böknek okét, de ha utólag módosítanának, a fenti módon bármikor megtehetik. Akik pedig kifejezetten örülnek az új funkciónak, azoknak küldenénk ezt a számot, és persze mindenkinek, aki szereti:

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM