Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Már 2019-re elkészülhet az Apple elektromos autója

2015.09.21. 20:46

Megsürgeti elektromos autójának fejlesztését az Apple, így az már akár 2019-re is elkészülhet, írja a Wall Street Journal meg nem nevezett, ám az ügyben állítólag járatos forrásokra hivatkozva.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a cég több száz fős mérnöki gárdával dolgozik saját gyártású elektromos autója fejlesztésén, valahol egy titkos helyszínen, most azonban állítólag a Titan fedőnevű projekt megháromszorozhatja 600 fős létszámát annak érdekében, hogy az Apple négykerekűje minél hamarabb elkészülhessen.

Koncepciórajz a Tesla és az Apple stíluselemeivel
Koncepciórajz a Tesla és az Apple stíluselemeivel

Tim Cook, vezérigazgató több mint egy évvel ezelőtt indította útjára a projektet, és augusztusban már arról szóltak a hírek, hogy az Apple már a vezetők nélküli autókat teszteli, és ehhez keres megfelelő területet. A mostani hírek szerint a 2019-re elkészülő járművek egyelőre még sofőrrel működnének, de már ezzel is új és izgalmas szereplői lehetnének az gépjárműpiacnak.

A  Wall Street Journal cikke merésznek nevezi a négy évvel későbbre kitűzött időpontot. Azt írja:

az autóépítés egy összetett vállalkozás, annak pedig még inkább, akinek semmi tapasztalata sincs benne,

illetve hogy hiába készülnek el a prototípusok, azokat még számos tesztnek kell alávetni, hogy minden hibát kiküszöböljenek. Ez pedig időbe telik a szerző szerint.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a projket vezetője az a Steve Zadesky, aki már az iPod és az iPhone fejlesztésében is részt vett, és aki korábban a Fordnál is dolgozott.

Az újság természetesen megkereste az Apple-t is, szóvivőjük azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben.