Már megint leállt a Facebook

2015.09.28. 21:13

Csütörtök este után megint lehalt a Facebook, nálunk például épp a "Service Unavailable" felirat látható, de ennek az oldalnak – és olvasóinknak – köszönhetően azt is tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül.

Nekünk még a szerkesztőségen belül is egészen eltérő tapasztalataink vannak:

  • van, akinél egyáltalán nem megy,
  • másnál már megy (aztán később persze kiderül, hogy megint nem megy),
  • és olyan is van, akinél csak akadozik, de leginkább nem megy.

És akkor a különböző hibaüzenetekről még meg sem emlékeztünk, illetve arról sem, hogy bizonyára okkal nem tudja megosztani ezt a cikket sem.

Egyébként állítólag pont ilyenek vagyunk most a leállás miatt:

A Facebook a Twitteren egyelőre még nem közölt semmi hivatalosat, de már bizonyára gőzerővel dolgoznak a hiba elhárításán. Az oldal apukája, Mark Zuckerberg egyébként nemrég Angela Merkellel ült egy asztalnál New Yorkban, ahol a kancellár a menekültek ellen uszító facebookos posztok és kommentek miatt elégedetlenkedett, mire Zuckerberg szűkszavúan csak úgy válaszolt, hogy már dolgoznak a szűrésükön. Az oldal azonban bizonyára nem emiatt állt le, a lehaláshoz talán az automatikusan elinduló videós tartalmaknak is köze lehet, amelyek vélhetően nem kevés adatforgalmat generálnak.

Az oldal egyébként este kilenc körül kezdett el akadozni, vagyis már jócskán meghaladtuk az egyórás leállást is. Csak viszonyításképp: a múlt csütörtöki lehalás alig egy negyedóra után megoldódott. Sőt, ezúttal a Facebookkal együtt megfáradt az Instagram és a Tinder is.

Valószínűleg még néhány perc (esetleg óra), és orvosolják a problémát, amivel újra helyreáll a rend – ahogy a legutóbb is történt. Addig is türelem!

Frissítve: 22:28-kor, mintegy másfél óra után, úgy tűnik, helyreállt a rend. A videók továbbra is automatikusan indulnak.

Frissítve2: Nem, mégsem. :((

Frissítve3: Úgy tűnik, szép lassan mégiscsak helyreáll a rend. Tessenek megnyugodni!

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM